lördag 28 mars 2015

Vilken härlig lördag

Vaknade full av energi. Solens strålar letade sig in
genom persienn och med en gång var det väldigt lätt
att komma ur sängen. Igår kväll hade jag förberett
lite för frukostbakning, fröfrallor. Så medans kaffe
puttrade, knådade jag ihop och gräddade dessa super-
lätta frukostbullarna. Vilken start på en lördagmorgon.
Full av energi, nybakta frallor till kaffet, bläddrandes
i veckotidningar efter påskinspiration. Det la ju ribban
för resten av dagen som följde i samma energiska spår.
Städ, shopping och en powerwalk på 7 km.

Och om det är någon som är sugen på att prova att baka
de superduperlätta fröfralllorna, så kommer receptet här:

Ca 12 st snabba fröfrallor som inte behöver jäsa
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl fiberhavregryn (eller havregryn)
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl chiafrön
2 dl grahamsmjöl
3,5 dl vetemjöl (eller enkelt 5,5 dl vetemjöl)
100 gr rumsvarmt smör
3 dl filmjölk
1 riven morot

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 gr. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och mjölet
i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen.
Häll ner filmjölken och bland ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer.
3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom lite.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-14 min. Låt svalna på ett galler
5. Mumsa och njut!

 
 
 
 
 

5 kommentarer:

  1. Måste provas, finns inget godare än nybakat på morgonen..
    Vad hände med bakmaskinen egentligen ;) visst kunde man ställa in den så det var nybakat på morgonen ??
    Vad hurtig du är här har vi mest städat för att slippa göra det till påsken :)
    KRAMISAR Sanna

    SvaraRadera
  2. Här sken solen till kl 9 ungefär sen försvann den och det blev rått hela dagen!
    Mmm så gott det är med nybakat och det låter som du haft en härlig lördag

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig morgon du hade. :-) Och det där receptet på bullarna, sparar jag och ska verkligen testa det. :-) Kramizz o ha en jätteskön lördagkväll/Laila

    SvaraRadera
  4. Vilken lyx, på högsta nivå!! Så härligt att känna att inspiration och energin flödar... Hoppas du får en lika fin söndag! Bamsekram från Kusin!

    SvaraRadera
  5. Dom ser verkligen jättegoda ut, frallorna. Men jag och bakning är INTE kompisar. Så jag låter bli att baka. För husefridens skull. :-)

    SvaraRadera