måndag 5 maj 2014

Nässelsoppa

Vi har länge pratat om att prova att göra
nässelsoppa. Igår fick vi tummen ur. Tog en
liten promenad runt Mjöshult och plockade
nässlor som vi gjorde iordning när vi kom hem.
Eller vi förresten..jag ska inte ta åt mig äran alls
för detta. Alla som känner mig vet ju att det är
maken som lagar maten hemma hos oss.
Så här gjorde kock Nilsson soppa till fyra personer:

Skölj 3 liter nässlor i durkslag. Koka dom i saltat
vatten i ca 5 min. Häll av vattnet. Fräs 2 st hackade
scharlottenlökar och i med nässlorna. I med en
hönsbuljong och en halv köttbuljong och 1,4 l vatten.
Koka en stund. Smaka av med salt och peppar.
Häll på en skvätt grädde och lite majzenamjöl för
att reda av den lite.
Servera med ägghalvor och vitlöksbröd.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar